Het bouw- en duurzaamheidsdepot

Voor verbouwen en verduurzamen

Voor klanten die...

Met het bouwdepot of duurzaamheidsdepot behoort dat zeker tot de mogelijkheden! De maximale doorlooptijd van beide depots is 12 maanden. Gedurende deze 12 maanden ontvangt je klant een rentevergoeding op het ongebruikte deel van het bouw- of duurzaamheidsdepot. De rentevergoeding is gelijk aan de hypotheekrente.

In tegenstelling tot bestaande bouw betaalt je klant een nieuwbouwhuis in termijnen. Bij het afsluiten van een hypotheek betaalt je klant de grond waarop gebouwd wordt vaak direct. De rest van de hypotheek zet NIBC Direct in een zogenaamd bouwdepot. Aan het eind van elke termijn betaalt je klant de aannemer vanuit dit bouwdepot. Over het geld in het bouwdepot ontvangt je klant rente die gelijk is aan het rentetarief van de hypotheek. De maximale doorlooptijd is 24 maanden.

Heeft je klant een woning gekocht en gaan ze deze verbouwen of verduurzamen door middel van een bouwdepot of duurzaamheidsdepot dan is het mogelijk om de overwaarde van de bestaande woning (deels) hiervoor te gebruiken. Bij NIBC Direct kan je namelijk 90% van de overwaarde overbruggen. Lees meer hier.

Heeft je klant een woning om te verhuren? Dan is het ook mogelijk deze woning te verbouwen of verduurzamen door middel van het bouwdepot of duurzaamheidsdepot.

Podcast met verduurzaam tips

Ben je benieuwd naar de tips van drie experts om verduurzaming mee te nemen in het adviesgesprek? Beluister dan de podcast, waarin Maarten Scholtheis – Productmanager Hypotheken - in gesprek met Ninorta Demir – Hypotheek Adviseur - en Jack Reukema – Director Marketing & Partnerships bij De Energiebespaarders - hun kennis delen over verduurzamen.

Podcast Verduurzamen

Onze mogelijkheden

 • Bouwdepot en duurzaamheidsdepot

  Om meer overzicht en duidelijkheid te creëren binnen het bouwdepot hebben we de splitsing gemaakt tussen een depot voor verbouwingen en een depot voor energiebesparende en duurzame oplossingen. Beide depots zijn makkelijk en snel terug te vinden in de MijnNIBCDirect portal en app. Declareren is dan ook zo gepiept: upload een foto van de bon in de portal of app en klaar!

 • Energiebesparende maatregelen

  Wil je klant verduurzamen door energiebesparende maatregelen te treffen? Dat kan met NIBC Direct! Bij NIBC Direct kan je klant energiebesparende maatregelen meefinancieren tot 106% van de waarde van de woning met een maximum van 25.000 euro. Uiteraard is dit alleen mogelijk voor de werkelijk gemaakte kosten.

Mag Zaagmachine In Woning

De voorwaarden

 • Rentevergoeding

  De rentevergoeding over het depot is gelijk aan het gewogen gemiddelde van de hypotheekrente die je klant betaalt voor zijn of haar huidige hypotheek. 

 • Maximale hypotheek

  Jouw klant kan, in geval van de NIBC Direct Investeringshypotheek, tot maximaal 75% van de marktwaarde in verhuurde staat na verbouwing lenen. 

  Bij een reguliere hypotheek kan je klant tot 100% van de waarde van de woning na verbouwing lenen en in geval van energiebesparende voorzieningen zelfs tot 106% van de waarde van de woning na verbouwing. 

 • Looptijd bouw- en duurzaamheidsdepot

  Het bouw- en duurzaamheidsdepot hebben een minimum van €7.500,- zonder NHG en een doorlooptijd van 12 maanden bij een verbouwing en 24 maanden bij een nieuwbouwwoning. 

Man Gereedschap Blij

Lees meer in onze digitale gids

We maken het voor jou als adviseur graag zo makkelijk mogelijk. Zo help je jouw klanten snel en zorgeloos. Iets toch niet helemaal duidelijk? Mail dan naar hypotheken@nibc.com of bel 070 342 5000.

   Declarer­en binnen 2 minuten!

   Met verbouwen hebben klanten hun handen vol en behoefte aan snelheid en gemak. Via de persoonlijke MijnNIBCDirect omgeving (de app of de portal) kunnen klanten gemakkelijk en snel hun bonnetjes declareren. Een foto van de bon maken, uploaden en versturen in 2 minuten via onze app.

   Hypotheek App Login Left Transparent

   Wist je dat...

   we bij NIBC Direct al jaren bezig zijn op het gebied van duurzaamheid? Zo hebben we niet alleen regelingen voor het verduurzamen van klanten hun woningen, maar kijken we ook naar onze eigen footprint. Dit houdt in dat onze kantoren CO2 neutraal zijn, creëren een stimulerende werkomgeving voor medewerkers van allerlei achtergronden en zetten ons geregeld in voor maatschappelijke organisaties.