De NIBC Direct Seniorenhypotheek

Ons aanbod voor senioren

Al vanaf 57 jaar

Onze oplossing voor...

Ook voor klanten die willen verhuizen naar een kleinere of goedkopere woning hebben we een oplossing: de NIBC Direct Seniorenhypotheek. Dit doen wij volgens het NHG beleid voor zowel NHG als niet-NHG aanvragen met 2 uitzonderingen:


1) Maximale vestrekking tot 80% van de marktwaarde.
2) Een RVP korter dan 20 jaar (minimaal 10 jaar) uitsluitend toegestaan als de leeftijd van de jongste partner bij het einde van de RVP minimaal 85 jaar is.

Dat kan! Een deel van de overwaarde van de woning kan je klant gebruiken voor consumptieve doeleinden. Dus bijv. een nieuwe auto of een schenking doen? Bij NIBC Direct is het mogelijk. Lees hier meer.

Je klant wil lagere maandlasten? Dat is bij NIBC Direct zeker mogelijk. Voor de mogelijkheden van oversluiten klik hier. Heeft je klant net iets meer financiële ruimte nodig, zie onze NIBC Direct Maatwerk Hypotheek.

De belangrijkste kenmerken

 • Rente

  Het is mogelijk de rente voor 10 jaar vast te zetten als je klant 85 jaar of ouder is. In de overige gevallen staat de rente 20 jaar vast. Bekijk hier al onze rentetarieven. 

 • Maximale hypotheek

  Bij een reguliere annuïteitentoets is een verstrekking van 100% marktwaarde mogelijk. Bij de NHG-Seniorenpropositie bedraagt de lening maximaal 80% van de marktwaarde. 

 • Advies

  Het is belangrijk dat de financiële positie van de aanvrager(s) voldoende blijft om de hypotheek te kunnen betalen. Ook bij een verandering in de persoonlijke omstandigheden, zoals het overlijden van de partner of een relatiebreuk. 

 • Tijdelijk Tekort Regeling

  Met de Tijdelijk Tekort Regeling van NHG is het mogelijk voor zowel NHG als niet-NHG aanvragen een tijdelijk financieringstekort te overbruggen. Heeft je klant de AOW- of pensioensleeftijd al bereikt, maar zijn of haar partner nog niet? Dan is deze Tijdelijk Tekort Regeling een uitkomst. Lees hier meer.

Download productkaart
Senioren hypotheek voor huis

Het inkomen. Hoe toon ik dat aan?

  • Ga als adviseur naar www.inkomensbepalingpensioen.nl en bereken via deze online rekentool het pensioenbedrag voor de hypotheekaanvraag
  • De hypotheekaanvraag voor jouw klant doe je via HDN. Vul hierbij het pensioenbedrag in dat je via de rekentool hebt verkregen en geef aan dat de beoordeling moet plaatsvinden op basis van MijnPensioenoverzicht
  • Wij zullen op basis van de hypotheekaanvraag het pensioenoverzicht bij je opvragen
  • Stuur ons het pensioenoverzicht toe via HDN

  Klaar! Je hebt het inkomen van je seniorenklant aangetoond en daarmee kunnen we de hypotheekaanvraag snel voor je behandelen.

Lees meer in onze digitale gids

We maken het voor jou als adviseur graag zo makkelijk mogelijk. Zo help je jouw klanten snel en zorgeloos. Iets toch niet helemaal duidelijk? Mail dan naar hypotheken@nibc.com of bel 070 342 5000.

   Waarom NIBC Direct

   • Aflossen wordt beloond

    Lost je klant (extra) af en valt de hypotheek daarmee in een lagere risicoklasse? Dan belonen we je klant met een lagere hypotheekrente. 

   • Een betrouwbare hypotheekverstrekker

    Al sinds 2008 zijn we actief op de Nederlandse markt. Een Nederlandse bank die denkt in mogelijkheden. Samen met jullie, de hypotheekadviseurs, blinken we uit in het verstrekken van hypotheken.

   • Persoonlijke App en portal

    Toegang via jouw persoonlijke app of portal. Je hypotheek aanpassen, extra aflossen of een declaratie voor je verbouwing? Alles overzichtelijk via MijnNIBCDirect.

   Hypotheek App Login Left Transparent