Rekentool Investeringshypotheek

  * Verplicht in te voeren
  * Verplicht in te voeren
+/- 0 eur
Je maximale hypotheek
Let op: dit is een indicatie op basis van een annuïtaire lening. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.
+/- 0 eur
Je bruto maandlasten

Bij het invullen van het onderdeel 'huidige woonlasten (per maand)' dient u rekening te houden met een afslag van 35% voor aftrekbare rente in box 1.

Voorbeeld: totaal bruto maandlast (rente en aflossing) is € 2.100,-. De rente per maand (box 1) is € 700,- en de aflossing per maand is € 1.400,-. Bij het onderdeel huidige woonlasten (per maand) van de rekentool vult u dan in: rente (€ 700,- x 65%) + aflossing € 1.400,- = € 1.855,-.

Kenmerken Investerings­hypotheek

 • Aflossen

  Een aflossingsvrije hypotheek kan je klant afsluiten voor maximaal 50% van de marktwaarde in verhuurde staat. Het bedrag boven de 50% marktwaarde in verhuurde staat mag in 30 jaar lineair worden afgelost of in 10 jaar annuïtair.

 • Maximale financiering

  De hypotheek is maximaal 80% van de waarde van de woning in verhuurde staat of 80% van de investering als dat lager is en de woning recent gekocht is.

  • Steden/ gemeenten maximale LTV 80%
  • Krimpgebieden maximale LTV 65%
  • Rest van Nederland maximale LTV 75%

  Klik hier voor een overzicht.

 • Hoofdsom woning

  Per onderpand is de minimale lening € 70.000,- en de maximale lening € 500.000,- Niet meer dan 4 onderpanden per klant.

 • Huurinkomsten

  Huurinkomsten worden voor maximaal 80% meegenomen indien er sprake is van een huurcontract voor minimaal 2 jaar. Indien er nog geen huurovereenkomst aanwezig is worden de huurinkomsten meegenomen voor 50% van de te verwachte huurinkomsten.

   

Productkaart
Hypotheek Grachtenpand Met Details