Ons aanbod voor ondernemers

Een hypotheek vanaf 1 jaar ondernemen

Voor wie...

Al vanaf 1 jaar ondernemen is een NIBC Direct (Extra) Hypotheek mogelijk! Hiervoor is een inkomensverklaring verplicht, voor zowel NHG en niet-NHG aanvragen. Een inkomensverklaring kun je laten opmaken door NHG en/of NIBC Direct geaccrediteerde rekenexperts. NIBC Direct werkt met de rekenmeesters Pentrax, Raadhuys, Overviewz, Zakelijk Inkomen en VIIZ (alleen voor niet-NHG aanvragen).

Wanneer zowel je klant als zijn of haar partner ondernemer of ZZP'er is, dient één van hen minimaal 3 jaar ondernemer te zijn om in aanmerking te komen voor een hypotheek. 

Wil je klant als ondernemer een Investeringshypotheek sluiten dan kan dat maar moet je klant wel minimaal 36 ondernemer of ZZP’er zijn.

De belangrijkste kenmerken

 • Maximale financiering

  De maximale financiering voor je klant is 100% van de marktwaarde en 106% van de marktwaarde in geval van energiebesparende voorzieningen. 

 • 100% overbruggen mogelijk

  Overbrugging is mogelijk tot maximaal 100% van de marktwaarde van de woning. Als de woning nog niet is verkocht geldt een overbrugging tot maximaal 90% van de marktwaarde van de woning.

  Is de klant korter dan 3 jaar ondernemer? Dan moet de woning verkocht zijn om in aanmerking te komen voor een overbrugging.

 • NIBC Direct Hypotheek vs Extra hypotheek

  Beide oplossingen zijn geschikt voor ondernemers. De NIBC Direct Extra Hypotheek biedt jouw klant nét dat beetje extra. De naam zegt het al: extra. Met een renteaanbod dat 12 maanden geldig is, jaarlijks tot 100% vergoedingsvrij kunnen aflossen uit eigen middelen, een maximale verstrekking van € 1.250.000 (in plaats van € 1.000.000 bij de NIBC Direct Hypotheek) en kosteloos de hypotheek aanpassen biedt deze hypotheek jouw klant flink wat extra’s. Dit naast de huidige voordelen van de NIBC Direct Hypotheek.

Download productkaarten
Vrouw Op Bank Laptop Rode Blouse

Inkomensverklaring Ondernemer

Voor zowel NHG als niet-NHG-aanvragen is de Inkomensverklaring Ondernemer verplicht. Met de Inkomensverklaring voor Startende Zelfstandigen kun jij je klant drie voordelen bieden: snelheid, duidelijkheid en succes.

NIBC Direct werkt met de volgende rekenmeesters PentraxRaadhuysOverviewzZakelijk InkomenVIIZ (niet-NHG aanvragen). 

 

Marcel Sippekamp, product owner bij de Nationale Hypotheekgarantie, en Antonio van Wijk, productmanager bij NIBC Direct, praten je bij!

 

Podcast Microfoon En Koptelefoon

Lees meer in onze digitale gids

We maken het voor jou als adviseur graag zo makkelijk mogelijk. Zo help je jouw klanten snel en zorgeloos. Iets toch niet helemaal duidelijk? Mail dan naar hypotheken@nibc.com of bel 070 342 5000.