De NIBC Direct Investeringshypotheek

De oplossing voor investeerders

De mogelijkheden

Is je klant op zoek naar een alternatief voor beleggen in aandelen? Dan is investeren in een huis om te verhuren mogelijk een interessante optie.

Is je klant een professioneel investeerder? Dan is de NIBC Direct Vastgoedhypotheek mogelijk een passende oplossing.

Je klant heeft een woonruimte op het oog voor zijn of haar studerende zoon of dochter. Deze woonruimte heeft een extra kamer die je klant wil verhuren. Ook dan is de NIBC Direct Investeringshypotheek mogelijk! Lees hier meer. 

Is je klant een expat die langer dan 36 maanden in Nederland woont en werkt? En heeft je klant interesse in het kopen van een huis om dit te verhuren? Ook dan kan je klant een NIBC Direct Investeringshypotheek afsluiten. Lees hier meer. 

Bij NIBC Direct is het mogelijk de NIBC Direct Investeringshypotheek aan te vullen met een bouwdepot. De belangrijkste voorwaarden zijn:

 

 • De maximale LTV in verhuurd staat is verhoogd tot wel 80%, kijk voor de maximale LTV van uw klant op de rekentool van onze website.
 • minimum van het bouwdepot is 7.500 euro
 • de maximum looptijd van het bouwdepot is 12 maanden (bij verbouwing) en 24 maanden (bij nieuwbouw).

Rekentool Investeringshypotheek

  * Verplicht in te voeren
  * Verplicht in te voeren
+/- 0 eur
Je maximale hypotheek
Let op: dit is een indicatie op basis van een annuïtaire lening. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.
+/- 0 eur
Je bruto maandlasten

Bij het invullen van het onderdeel 'huidige woonlasten (per maand)' dient u rekening te houden met een afslag van 35% voor aftrekbare rente in box 1.

Voorbeeld: totaal bruto maandlast (rente en aflossing) is € 2.100,-. De rente per maand (box 1) is € 700,- en de aflossing per maand is € 1.400,-. Bij het onderdeel huidige woonlasten (per maand) van de rekentool vult u dan in: rente (€ 700,- x 65%) + aflossing € 1.400,- = € 1.855,-.

Video: met collega Antonio over...

De mogelijkheden voor een investeringshypotheek. Met de vriendelijke voorwaarden is de NIBC Direct investeringshypotheek een uitkomst voor vele klanten die hun spaargeld willen investeren in te verhuren of verhuurde woningen.

Investeringshypotheek
;

Kenmerken Investerings­hypotheek

 • Aflossen

  Een aflossingsvrije hypotheek kan je klant afsluiten voor maximaal 50% van de marktwaarde in verhuurde staat. Het bedrag boven de 50% marktwaarde in verhuurde staat mag in 30 jaar lineair worden afgelost of in 10 jaar annuïtair.

 • Maximale financiering

  De hypotheek is maximaal 80% van de waarde van de woning in verhuurde staat of 80% van de investering als dat lager is en de woning recent gekocht is.

  • Steden/ gemeenten maximale LTV 80%
  • Krimpgebieden maximale LTV 65%
  • Rest van Nederland maximale LTV 75%

  Klik hier voor een overzicht.

 • Hoofdsom woning

  Per onderpand is de minimale lening € 70.000,- en de maximale lening € 500.000,- Niet meer dan 4 onderpanden per klant.

 • Huurinkomsten

  Huurinkomsten worden voor maximaal 80% meegenomen indien er sprake is van een huurcontract voor minimaal 2 jaar. Indien er nog geen huurovereenkomst aanwezig is worden de huurinkomsten meegenomen voor 50% van de te verwachte huurinkomsten.

   

Productkaart
Hypotheek Grachtenpand Met Details

De belangrijkste voorwaarden

 • Niet voor eigen bewoning

  Wel mag bijvoorbeeld het studerende kind of de ouders van je klant in de woning gaan wonen. Is er sprake van kamerverhuur dan is dat alleen mogelijk wanneer één van de bewoners een direct familielid is (bijvoorbeeld een appartement waar de dochter woont en een kamer verhuurt aan een medestudent).

 • Geen onderdeel van pensioenvoorziening

  De woning mag geen onderdeel zijn van de pensioenvoorziening van je klant.

 • Wat als het geen woning betreft?

  De NIBC Direct Investeringshypotheek heeft alleen betrekking tot woningen (huis of appartement). Winkelpanden en andere gebouwen vallen hier buiten. 

  Is je klant op zoek naar een financiering voor bedrijfsmatige investeringen of investeringen in gebouwen die niet binnen de categorie 'woningen' vallen, dan verwijzen we je klant graag door naar OIMIO.

Productkaart
Man In Kantine Met Telefoon

Podcast Onroerend Goed

Inzoomen op de Investerings­hypotheek

Wat houdt de NIBC Direct Investeringshypotheek precies in? Wat zijn de voor- en nadelen en waarom is deze hypotheek juist nu zo aantrekkelijk voor particulieren? 

 

Marco Waasdorp, accountmanager NIBC Direct, en Antonio van Wijk, productmanager bij NIBC Direct, praten je bij!

 

Podcast 10 Investeringshypotheek