De NIBC Direct Expathypotheek

Onze oplossing voor expats

Download onze productkaart of bekijk de video.

Voor wie?

Expats van buiten de EU die minimaal 6 maanden wonen en werken in Nederland moeten beschikken over een verblijfsvergunning voor niet-tijdelijk doel. Klik hier voor meer informatie.

Voor expats van binnen de EU geldt dat zij minimaal 6 maanden in Nederland moeten wonen en werken, een vast dienstverband hebben of een tijdelijk dienstverband met een intentie tot vast dienstverband en indien mogelijk is NHG verplicht.

Woont en werkt je klant minder dan 6 maanden in Nederland? Dan kun je alvast de aanvraag starten met jouw accountmanager. Door de aanvraag voor te bereiden kan het acceptatieproces direct starten nadat je klant 6 maanden woont en werkt in Nederland en is alles snel geregeld.

Wanneer je klant meer dan 36 maanden (3 jaar) woont en werkt in Nederland geldt de reguliere aanvraagprocedure voor een hypotheek. 

Wanneer een expat tijdelijk wordt uitgezonden naar een ander land om daar te wonen en werken, kan de expat zijn of haar woning verhuren. Dit kan voor de periode dat de expat is uitgezonden, met een maximum van 36 maanden. Andere voorwaarden:

 • In het huurcontract moet een einddatum staan
 • De maandelijkse huurprijs is ten minste gelijk aan de totale maandtermijn
 • De expat tekent ten opzichte van NIBC Direct een 'akte van verpanding' van de huurpenningen 
 • De huurder tekent een ontruimingsverklaring (in geval van executie) 
 • Een erkend verhuurbedrijf moet de verhuur coördineren 

Belangrijke kenmerken

 • Aflossen

  Bij de NIBC Direct Extra Hypotheek is het ook voor expats mogelijk boetevrij af te lossen vanuit eigen middelen in de NIBC Direct Extra Hypotheek. 

 • Maximale hypotheek

  Komt je klant van binnen of buiten de EU/EER dan kan hij of zij tot maximaal 100% van de marktwaarde financieren bij een hypotheek met en zonder NHG.

 • Voorwaarden in het Engels

  In een ander land gaan wonen en werken is een grote stap. Daarom is het belangrijk voor expats om goed geadviseerd te worden. Wij maken dit net ietsje makkelijker door onze algemene voorwaarden in het Engels beschikbaar te stellen. Zo kan jouw klant ook zelf de voorwaarden goed doornemen. Vind ze hier.

 • Rente

  Voor expats hanteren wij geen afwijkend rentebeleid. Ook voor expats is de automatische renteaanpassing tijdens het aflossen van de hypotheek van toepassing.

Productkaart
Aktetas In Hand

Meer over en voor expats

Meer weten over onze oplossingen voor Expats. In aflevering 4 van onze podcast "Onroerend Goed praten" Henk Janssen (Expat Mortgages) en Antonio van Wijk (productmanager bij NIBC Direct) je verder bij!

Of bekijk de video waarin Antonio je meer verteld over de mogelijkheden voor expats.

Podcast 10 Investeringshypotheek

Lees meer in onze digitale gids

We maken het voor jou als adviseur graag zo makkelijk mogelijk. Zo help je jouw klanten snel en zorgeloos. Iets toch niet helemaal duidelijk? Mail dan naar hypotheken@nibc.com of bel 070 342 5000.