Rente meeverhuizen

Bent u al bekend met de meeneemregeling bij NIBC Direct Hypotheken? Wij gaan namelijk net een stapje verder. In de huidige stijgende rentemarkt kan dat voor uw klanten voordeel opleveren.

Zo is er bij de NIBC Direct Extra Hypotheek 9 maanden de tijd om ná het aflossen van de hypotheek de oude rente voor de resterende rentevast periode mee te verhuizen. Bij een reguliere NIBC Direct Hypotheek is dit 6 maanden. 

Het is zelfs mogelijk om de oude rente van een voormalige NHG hypotheek mee te verhuizen naar een hypotheek zonder NHG. Op dat moment geldt de opslagstructuur op het tarief waarvan sprake was ten tijde van het aangaan van de oude lening. De oude rentelijsten vindt u op de website.

Historische rentes NIBC Direct

We maken het gemakkelijker voor de ondernemer

Het is niet meer verplicht om bij een aanvraag voor een ondernemer een Uittreksel Kamer van Koophandel aan te leveren. Dit geldt alleen als een verplichte Inkomensverklaring (IKV) is opgemaakt door een rekenmeester. De rekenmeester controleert tijdens het opmaken van de IKV namelijk alle gegevens. 

Overgang naar nieuw HDN platform

Zaterdag 26 februari converteert NIBC Direct naar het nieuwe HDN platform. HDN berichten worden tussen half 7 en 12 uur tijdelijk gebufferd. Na de conversie zullen de gebufferde berichten automatisch worden verwerkt. De gebruikelijke SX-berichten zullen pas na de verwerking worden verzonden.