Aanleveren financieringsopzet niet meer nodig & nieuwe acceptatiegids

Acceptatiegids 2021 nu beschikbaar

De nieuwe acceptatiegids staat weer online! Traditiegetrouw brengen we aan het begin van een nieuw jaar de aangepaste en verbeterde versie van de acceptatiegids uit. Hierin staan alle acceptatievoorwaarden beschreven. Klik hier om de nieuwe gids te bekijken en te downloaden. Op onze website vindt u ook een overzicht met de wijzigingen ten opzichte van de acceptatiegids 2020.

Twee opmerkingen:

  1. De vertrekpunten voor het bepalen van een bestendig inkomen samengesteld door de NVB zijn verlengd tot 1 april 2021. NIBC Direct volgt dit beleid.
  2. Stater is bezig alle NHG wijzigingen door te voeren. Twee wijzigingen zullen later in kwartaal 1 opgeleverd worden. Het gaat om ‘tijdelijk tekort senioren’ en ‘inkomensbepaling pensioen’. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.


Aanleveren financieringsopzet niet meer nodig

Een financieringsopzet afgekeurd op een paar euro is nu verleden tijd bij NIBC Direct! In zowel het renteaanbod als bij de bindende offerte nemen we nu op basis van uw aangeleverde gegevens de financieringsopzet op. Deze hoeft u dus niet meer separaat aan te leveren. U hoeft deze opzet dan alleen nog te controleren en te bespreken met uw klant. Handig! Dit is weer de volgende stap in het vereenvoudigen van ons acceptatietraject wat zal leiden tot een nog sneller proces van aanvraag tot finaal akkoord.


Onderhoud Stater-systemen 5 februari

Op vrijdag 5 februari 2021 tussen 18.00 uur en 23.59 uur zijn onderstaande Stater-systemen niet beschikbaar in verband met onderhoud. U kunt uw aanvragen gewoon blijven indienen. De aanvragen worden behandeld nadat het onderhoud is afgerond.

  • Estate
  • iSHS
  • E-geldgever
  • E-notaris
  • E-adviseur


Nieuwe aflevering Onroerend Goed

Het is weer tijd voor inspiratie! De nieuwste aflevering van onze podcastshow Onroerend Goed staat voor u klaar. In deze aflevering geven we het woord aan Frank Verveer. We blikken terug op een bewogen 2020 en werpen een blik op 2021. Binnen een half uur bent u weer helemaal op de hoogte van alle ins en outs in de wereld van hypotheken. Koptelefoon op en genieten maar!

 

Nieuwsbrief 11 januari 2021