Inkomen bruteren bij VN gerelateerde organisaties

In specifieke situaties is er sprake van inkomen dat is vrijgesteld van belasting. Het bruto-inkomen is dan gelijk aan het netto-inkomen. In deze gevallen is het mogelijk om het inkomen te bruteren met 40% (zie ook artikel 4.2.1. van onze acceptatiegids). De hypotheek toetsen wij volledig in Box 3. NIBC Direct hanteert deze norm uitsluitend voor medewerkers van Verenigde Naties (VN) gerelateerde organisaties, dit zijn onder andere; Europol, EPO (European Patent Organisation), Eurojust, Libanon Tribunaal, ICC, OPCW & ESA. De complete lijst vind je onze acceptatiegids.

Rekenvoorbeeld: Indien de medewerker een inkomen heeft van 100.000 EUR per jaar, hanteren wij een toetsinkomen van 140.000 EUR.

Naar acceptatiegids

Box 3 vrij te besteden opnamen

NIBC Direct heeft het beleid omtrent box 3 opname verruimd en een staffel tot 65% LTV toegevoegd. Als de nieuwe lening in totaal niet hoger is dan 65% van de marktwaarde is er geen limietbedrag. Is de nieuwe lening in totaal hoger dan 65% geldt er een maximaal bedrag van 150.000 EUR tot maximaal 90% van de marktwaarde.

Dit geldt voor zowel de NIBC Direct Hypotheek als de NIBC Direct Extra Hypotheek.