Box 3 consumptieve opname verruiming

Wij denken graag met u mee. NIBC Direct heeft daarom het beleid omtrent box 3 opname ten behoeve van consumptieve opname verruimd. Het huidige beleid staat een maximale LTV van 90% van de marktwaarde toe (inclusief verhoging), met een absoluut maximum van 150.000 Euro. Binnen de verruiming hebben we een extra staffel opgenomen:

  • Tot 65% LTV: geen maximumbedrag bij een maximale LTV tot 65%.

Deze nieuwe staffel is geldig voor zowel de NIBC Direct Hypotheek als de NIBC Direct Extra Hypotheek.

Bouwdepot proces optimalisatie

Bij NIBC Direct zijn we continue bezig om onze processen te verbeteren. We maken het voor u en uw klanten graag zo makkelijk mogelijk. Wij hebben daarom hard gewerkt om ons bouwdepot proces te optimaliseren. Omdat we declaraties nu sneller kunnen beoordelen ontvangt uw klant eerder dan u gewend bent het geld op de rekening.

PGB inkomen

Goed nieuws! Ons beleid omtrent het PGB inkomen is verruimd. Vanaf heden wordt inkomen uit PGB mee genomen als toetsinkomen. Dit is conform de NHG - voorwaarden voor zowel aanvraag met NHG en zonder NHG. Meer informatie hierover vindt u op www.nhg.nl en in artikel 5.3.6. van onze Hypotheekgids. Om het inkomen te bepalen wordt onderscheid gemaakt in drie verschillende typen PGB inkomen;

  • PGB inkomen met KvK inschrijving.
  • PGB zonder KvK inschrijving (niet familiair).
  • PGB inkomen zonder KvK inschrijving (familiaire zorgverlening)

IBL live

De problemen omtrent de IBL-tool zijn na grondig onderzoek opgespoord en geheel opgelost. De uitkomsten van de IBL-tool zijn gelukkig weer correct en betrouwbaar. U kunt daarom daarom voor het bepalen van het inkomen weer gebruik maken van IBL.