IBL-inkomens voor klanten met lease-auto onjuist & Aangepaste toetsing bij vervallen renteaftrek

Onjuiste IBL inkomens voor klanten met lease-auto

Vorige week is geconstateerd dat de IBL rekentool de fiscale bijtelling van de lease-auto vanaf 13 augustus 2020 ten onrechte niet in mindering heeft gebracht op het toetsinkomen. Het probleem is inmiddels verholpen en de rekentool voert sinds 28 januari weer de juiste berekeningen uit. Lees hier meer informatie.


Aangepaste toetsing bij vervallen renteaftrek binnen 10 jaar

NIBC Direct hecht er waarde aan dat de hypotheek gedurende de gehele looptijd voor de klant betaalbaar blijft. Voor leningen afgesloten voor 1 januari 2001 verloopt op 1 januari 2031 de maximale aftrekbare termijn. Als de lening dan niet is afgelost zorgt dit voor hogere lasten voor de klant. Daarom toetst NIBC Direct vanaf nu bij een resterende renteaftrek van minder dan 10 jaar of de lening ook nog past op het moment dat de lening van box 1 naar box 3 gaat. Wilt u hier rekening mee houden bij de aanvraag? Zo versnellen we samen het acceptatieproces.

Wist u dat..

  • U de financieringsopzet niet meer apart hoeft aan te leveren? Lees hier meer.
  • De nieuwe Acceptatiegids 2021 online staat? Download hem hier. De wijzigingen ten opzichte van de gids 2020 vindt u hier.
  • We het bouwdepot hebben gesplitst in 1) bouwdepot en 2) duurzaamheidsdepot? Lees meer.
  • Aanvragen tussen de € 750.000,- en € 1.000.000,- niet meer standaard voorgelegd hoeven te worden aan onze Hypotheekdesk? Lees meer.
  • Dat we geen overbruggingslimiet tot €250.000 meer hanteren? Lees meer.
  • We het de klant graag makkelijker maken door onder andere de MijnHypotheek app en portal?

NIBC Direct over...

Bij ons zijn bijzondere aanvragen heel normaal! Lees nu het interview met Richard Leijnse, commercieel directeur Retail Banking, over waarom NIBC Direct het belangrijk vindt om ook voor afwijkende aanvragen klaar te staan en hoe we dit doen. Lees hier het interview.

 

Nieuwsbrief 11 februari 2021