Geldigheid inkomensbescheiden & Nieuwe Afl. Onroerend Goed

Geldigheid van de inkomensbescheiden

In juni 2020 hebben wij in samenspraak met de NVB (Nederlandse Vereniging van Banken) de geldigheidsduur van de inkomensbescheiden ingekort van 12 naar 8 weken. Deze wijziging is ieder geval tot en met 31 december 2020 van kracht. Indien noodzakelijk wordt de termijn verlengd.

Wij hebben, met name de laatste weken, geconstateerd dat veel dossiers in de afhandeling vertraging oplopen doordat de geldigheidsduur van diverse stukken zoals werkgeversverklaring en loonstrook wordt overschreden. Voor alle partijen een vervelende situatie. De acceptatie van het dossier stagneert, u als adviseur krijgt een rappel en uw klant moet in veel gevallen weer terug naar de werkgever voor een nieuw document.

Om dit soort situaties zo veel mogelijk te voorkomen vragen wij u tijdens het uploaden extra scherp te zijn op de beperkte geldigheidsduur van de inkomensbescheiden. Zo zorgen we samen voor een sneller acceptatietraject en heeft uw klant eerder een bindend aanbod in handen.


Onroerend Goed Podcast

Yes! We zijn weer live met een gloednieuwe podcast aflevering. Deze aflevering van ‘Onroerend Goed’ gaat over het recept voor succes. In uitzonderlijke tijden gebeuren er uitzonderlijke dingen. Zo regelden Yuri van de NIBC Direct Hypotheekdesk en hypotheekadviseur Brian middenin coronatijd binnen 5 werkdagen een hypotheek voor een restauranthouder. Hoe de heren dit voor elkaar kregen? Luister nu.

 

WhatsApp update

Nog sneller op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Meldt u dan nu aan voor onze WhatsApp update. U hoeft niets te downloaden, het gaat gewoon via WhatsApp. Stap 1. Maak een nieuw contact aan onder de naam NIBC Direct Update met het nummer 06 2979 4153. Stap 2. Stuur een WhatsApp-bericht met het woord 'Start' naar 06 2979 4153. U bent dan direct aangemeld. U kunt op elk gewenst moment weer afmelden door het woord ‘Stop’ in een WhatsApp-bericht te sturen naar 06 2979 4153.

 

Nieuwsbrief 29 oktober 2020