Het einde van een bijzonder jaar komt in zicht. Om vervelende situaties te voorkomen met hypotheekaanvragen die nog voor het einde van dit jaar moeten passeren, hanteren we de volgende deadlines:

  • Indien uw klant nog wil passeren in 2022 en het 1e en 2e akkoord loopt via Stater, dan zal het complete dossier uiterlijk zondag 18 december om 23:59 uur ontvangen moeten zijn door het NIBC Direct team bij Stater.
  • Indien uw klant nog wil passeren in 2022 en alleen het 2e akkoord loopt via Stater, dan zal het dossier uiterlijk zondag 18 december om 23:59 uur ontvangen moeten zijn door het NIBC Direct team bij Stater.
  • Houd u er rekening mee dat de bindende overeenkomst uiterlijk vrijdag 23 december om 17:00 uur getekend retour moet zijn om de gelden op tijd op te kunnen vragen.

 

Is het dossier compleet, kloppend en binnen de deadline aangeleverd? Dan garanderen wij dat er in 2022 gepasseerd kan worden, houd er wel rekening mee dat we afhankelijk zijn van de medewerking van de notaris van uw klant. Wij doen uiteraard ons uiterste best om dossiers die niet juist en volledig zijn aangeleverd ook zo snel mogelijk te laten passeren, maar we kunnen niet garanderen dat dit in 2022 zal zijn.

Werkt u met ons via een serviceprovider? Check dan hun website voor de actuele aanleverdeadlines.

 

 

 

Duaal toetsen NHG normen 2022/2023

Vanaf maandag 28 november biedt NIBC Direct de mogelijkheid om duaal te toetsen. Hierdoor is het mogelijk om per deze datum een aanvraag in te dienen conform de NHG Voorwaarden en Normen 2022 of 2023. Voor dossiers waarin de NHG Voorwaarden en Normen 2023 de basis zijn van het renteaanbod geldt dat de bindende overeenkomst pas na 1 januari 2023 kan worden uitgebracht.