Het was al mogelijk om gebruik te maken van een Calcasa Desktop taxatie bij een aankoop, oversluiting of verhoging. Vanaf 1 november kan een Calcasa Desktop taxatie ook worden gebruikt voor een overbrugging als de restant hypotheek op het overbruggingspand + de benodigde overbrugging kleiner of gelijk is aan 90% MW. De kosten van de Calcasa desktoptaxatie zijn €69,-.

Belangrijkste kenmerken seniorenpropositie

Wist u dat bij NIBC Direct slechts één van de twee aanvragers 57 jaar of ouder moet zijn? Bij het bereiken van deze leeftijd komt de aanvraag in aanmerking voor de seniorenpropositie. NIBC Direct biedt bij de aankoop zowel NHG als niet-NHG en bij oversluiten is alleen niet-NHG van toepassing. Let op, binnen de seniorenpropositie is er geen mogelijkheid tot consumptieve opname.

Senioren en oversluiten

Bij NIBC Direct zijn er een aantal voorwaarden voor senioren wanneer het gaat over oversluiten:

  • De nieuwe hypotheek is niet hoger dan het bedrag van de huidige hypotheek vermeerderd met kosten voor verbouwing en/of verduurzaming en het oversluiten van de hypotheek, zoals advies- en bemiddelingskosten, taxatiekosten, vergoedingsrente, afsluitkosten en notariskosten.
  • De werkelijke maandlast van de aangevraagde lening is gelijk of lager dan de huidige werkelijke maandlast.
  • Een krediet welke aantoonbaar als box 1 (eigen woning) behandeld is kan als onderdeel van de huidige hypotheek gerekend worden.
Bekijk de digitale hypotheekgids

Voordelen voor uw klant

  • Een Calcasa desktoptaxatie al mogelijk vanaf €69,-
  • Gratis bankgarantie
  • Automatische risicoklassedaling

En natuurlijk nog veel meer. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met uw accountmanager voor meer informatie.