Actuele klantdata bekijken in E-adviseur

Vanaf vandaag is via E-adviseur een meekijkfunctie in de MijnNIBCDirect omgeving beschikbaar. Hierdoor kunt u makkelijk en snel actuele klantdata bekijken. U vraagt eenvoudig toestemming aan de klant via E-adviseur. De klant kan met één druk op de knop het verzoek toestaan of afwijzen. Het adviseren en beheren van klanten wordt nu nog makkelijker. 

Heeft u nog geen E-adviseur account? Vraag deze dan hier aan.

Hoe gaat het in zijn werk?
1. Vraag in E-adviseur toestemming aan de klant.
2. De klant krijgt een mail met het verzoek en wordt gevraagd te reageren op het verzoek in de MijnNIBCDirect omgeving.
3. U krijgt via de e-mail melding wanneer de klant een keuze heeft gemaakt.


Bekijk op onze website hoe het eruit ziet voor u en uw klanten.

Meer informatie

Meeneemhypotheek aangeven in HDN

Onlangs hebben we gecommuniceerd over de ruime meeneemregeling van NIBC Direct. Voor een zo soepel mogelijk aanvraagproces, is het belangrijk dat bij ‘RegelingType’ in HDN met code 10 wordt aangegeven dat het om een meeneemhypotheek gaat. Hoe vollediger de aanvraag wordt ingevuld, des te sneller kunnen wij de aanvraag behandelen.

Nog eenvoudiger een omzetting aanvragen in E-adviseur

Vanaf heden is er een webformulier beschikbaar in E-adviseur om een renteomzetting en een aflosvorm omzetting aan te vragen. Met de eenvoudige en automatisch invoervelden is het voor u efficiënter om een aanvraag in te dienen. Via E-adviseur is direct inzichtelijk wat de status is en welke benodigde stukken aangeleverd moeten worden.