Proces overbruggingskrediet nog efficiënter

Na het verruimen van ons beleid omtrent overbruggingskredieten tot maximaal 100% hebben wij het proces nog efficiënter gemaakt. 

Artikel 8.2 van onze Hypotheekgids is gewijzigd
Dit artikel gaat over de voorwaarden wanneer de oude woning onvoorwaardelijk verkocht is. De maximale verstrekking op het nieuwe onderpand inclusief het overbruggingskrediet is maximaal 110% van de marktwaarde (na verbouwing) is vervallen.

Artikel 8.3 van onze Hypotheekgids is gewijzigd 
Dit artikel gaat over de voorwaarden wanneer de oude woning niet onvoorwaardelijk verkocht is, vanaf nu hanteren we een ruimere norm. De maximale verstrekking op het nieuwe onderpand inclusief het overbruggingskrediet is maximaal 106% x (koopsom + verbouwing).

Eindejaarsdata

Het einde van een bewogen jaar komt in zicht. In de maand december verwachten wij weer drukte met het aantal hypotheekaanvragen die nog voor het einde van dit jaar moeten passeren. Om dit zo goed mogelijk te laten verlopen hanteren we de volgende deadlines:

  • Indien u wilt passeren in 2021 en het 1e en 2e akkoord loopt via Stater, zal het complete dossier uiterlijk donderdag 16 december om 23:59 uur ontvangen moeten zijn door Stater.
  • Indien u wilt passeren in 2021 en alleen het 2e akkoord loopt via Stater, zal het dossier uiterlijk vrijdag 17 december om 23:59 uur ontvangen moeten zijn door Stater.
  • Houdt u er rekening mee dat de bindende overeenkomst uiterlijk donderdag 23 december om 17:00 uur getekend retour moet zijn om de gelden op tijd op te kunnen vragen.

Is het dossier compleet, kloppend en binnen de deadline aangeleverd? Dan garanderen wij dat er in 2021 gepasseerd kan worden, houd er wel rekening mee dat we afhankelijk zijn van de medewerking van de notaris van uw klant. Wij doen uiteraard ons uiterste best om dossiers die niet juist en volledig zijn aangeleverd ook zo snel mogelijk te laten passeren, maar we kunnen niet garanderen dat dit in 2021 zal zijn.

Werkt u met ons via een serviceprovider? Check dan hun website voor de actuele aanleverdeadlines.

Wij wensen u veel succes in deze drukke tijd, samen sluiten we het jaar goed af.

NHG Voorwaarden en Normen 2022

Per 6 december 2021 biedt NIBC Direct de mogelijkheid om duaal te toetsen. Hierdoor is het mogelijk om per 6 december 2021 een aanvraag in te dienen conform de NHG Voorwaarden en Normen 2022 of 2021. Voor dossiers waarin de NHG Voorwaarden en Normen 2022 de basis zijn van het renteaanbod geldt dat de definitieve offerte pas na 1 januari 2022 wordt uitgebracht.