Houd meer tijd over om woonwensen waar te maken

Eenvoudig en snel oversluiten

Het oversluitproces van NIBC Direct is vereenvoudigd en versneld. Door gebruik te maken van een desktop taxatie (let op! Tot maximaal 90% LTV) en een Inkomensbepaling Loondienst (IBL), houdt u nog meer tijd over.

Antonio NIBC Direct Product Manager

De voorwaarden

 • 5 documenten om over te sluiten

  Wanneer het gaat om een niet-NHG hypotheek worden de volgende documenten gevraagd:

  1. Legitimatie,
  2. Bankafschrift,
  3. IBL (of IKV of MPO),
  4. Desktop taxatie
  5. Overzicht van de huidige hypotheek.

  Bij een hypotheek met NHG moet er een zesde document worden aangeleverd: boeterente specificatie.

 • Het klantprofiel

  Uw klant blijft in de woning wonen en wil de hypotheek oversluiten. Eventueel in combinatie met een verbouwing, verduurzaming of consumptieve opname.

 • Desktop taxatie tot 90% van de marktwaarde

  De desktop taxatie kan toegepast worden wanneer het gaat om het oversluiten van de hypotheek tot 90% van de marktwaarde. Is de marktwaarde meer dan 90%? Dan zal er een standaard taxatie rapport aangeleverd moeten worden.

 • Werken met een werkgeversverklaring of reguliere taxatie

  Uiteraard is het mogelijk om een hypotheek over te sluiten met een werkgeversverklaring en/of reguliere taxatie. Let wel op dat het acceptatieproces dan langer zal duren. Deze twee documenten bevorderen niet de snelheid die wel van toepassing zijn bij een desktop taxatie en IBL.

 • Oversluiten met NHG

  Het is zeker mogelijk om van dit oversluitproces gebruik te maken wanneer het gaat om een oversluiting naar een NHG hypotheek. Hierbij hanteren we wel de NHG voorwaarden. Dit betekent dat er geen consumptieve besteding mogelijk is. Daarnaast moet er een zesde document aangeleverd worden: boeterente specificatie.

Hypotheek Grachtenpand Met Details

Snel, sneller snelst

Bij NIBC Direct maken we gebruik van Ockto. Hiermee kunnen wij via brondata documenten opvragen van uw klant die belangrijk zijn bij het aanvraag process. Belangrijk hierbij is, is dat uw klant ons hiervoor toestemming geeft. Op dit moment kan de IBL (Inkomensbepaling Loondienst) en de MPO (MijnPensioen Overzicht) opgevraagd worden via Ockto.