Terug

Van twee huizen naar één woning

Senioren Woning Nibc Direct Hypotheek

Bij NIBC Direct zien we het geregeld voorkomen dat senioren de wens hebben om één huis te kopen met een schoonbroer of -zus. Zo ook dit ouder echtpaar die de wens had om met een schoonzus van dezelfde leeftijd een wat groter dan gemiddeld appartement aan te schaffen in Den Haag. Om de hoek van het hoofdkantoor van NIBC Direct!

Een van de voorwaardes van NIBC Direct is dat de woning wel geschikt moet zijn of geschikt moet worden gemaakt voor dubbele bewoning. Denk hierbij aan twee woongedeeltes, twee keukens en twee badkamers. Maar deze woning van het echtpaar en schoonzus voldoet hier niet aan. De aanvraag past dus niet binnen de standaard kaders, maar wij kijken altijd net even verder.

Het enige wat ontbrak was een tweede keuken.De accountmanager en de Hypotheekdesk hebben toch akkoord gegeven. Gezien de leeftijd van de cliënten, de inkomenssituatie en de LTV vonden wij deze zaak mooi genoeg om toch akkoord te geven.

Zo zitten dit echtpaar en schoonzus gezellig samen te eten en hebben ze de mogelijkheid om zich terug te trekken in hun eigen woning.