Terug

Uitblinken in bijzondere aanvragen

Richard Leijnse Letter Yes

Bij ons zijn bijzondere aanvragen heel normaal en bij NIBC Direct is iedereen bijzonder! Vandaag vroeg ik Richard Leijnse, commercieel directeur Retail Banking, het hemd van het spreekwoordelijke lijf. Hoe kijkt hij aan tegen afwijkende klantsituaties? Welke impact heeft corona op de positie van bepaalde groepen huizenkopers en hoe blinkt NIBC Direct uit in de bediening van bijzondere aanvragen? Lees het interview nu en kom erachter.

Waarom is iedereen bij ons bijzonder?

“Eigenlijk vooral omdat we het heel erg belangrijk vinden om iedereen de kans te geven een eigen woning te bezitten.” NIBC Direct werd in 1945 opgericht om te helpen Nederland opnieuw op te bouwen. Deze mindset is anno nu nog steeds onderdeel van ons DNA en terug te zien in ons beleid. “Ook mensen die niet precies in het standaard plaatje van huizenkoper passen geven wij een eerlijke kans, we bekijken elke hypotheekaanvraag uitgebreid en met zorg. Lijkt het verstrekken van een hypotheek niet vanzelfsprekend, dan denken we mee.” Dit betekent natuurlijk niet dat we op elke aanvraag ‘ja’ antwoorden, maar je kunt ervan uitgaan dat het grondig is onderzocht door een team van deskundigen.

Uitblinken in mensen

Het behandelen van complexere vraagstukken zit in ons DNA, toch begonnen we in 2013 eenvoudig. Na de crisis betraden we voorzichtig de markt met een rechttoe rechtaan product. “We begonnen in het ondiepe, maar toen we eenmaal konden zwemmen pakten we zo snel mogelijk onze maatschappelijke rol en keken we naar een breder palet aan klantbehoeftes.” Wat maakt NIBC Direct anders dan anderen? “Ik denk dat de mensen echt het verschil maken, daar blinken we in uit.” Richard doelt hiermee op het team van ervaren deskundigen die zich dag op dag vastbijten in zowel reguliere als complexe dossiers en op de hoogte zijn van alle ins en outs om een verantwoorde lening te vertrekken.

Twee Mannen Lopend Door Gebouw

Een luisterend oor

Klaar zijn we nooit, er is altijd ruimte voor verbetering. Zo brengt bijvoorbeeld Corona weer heel andere uitdagingen met zich mee. Denk hierbij aan ondernemers in branches zoals de horeca. “We proberen nauwgezet te luisteren naar de uitdagingen waarmee hypotheekadviseurs geconfronteerd worden, we doen het echt met hen samen. Zo blijven we als 1 team continue zoeken naar oplossingen.” NIBC Direct heeft een Think Yes mentaliteit, toch nemen we onze zorgplicht meer dan serieus. “Het zal niet altijd maar om verruimingen gaan, het gaat erom; kan het op een verantwoorde manier. Dat is goed naar de cijfers kijken, maar ook kennis en gewoon gezond verstand. Wie is de aanvrager, is het bijvoorbeeld een big spender, of iemand die altijd serieus met zijn of haar financiën omgaat.”

Nieuwe tijden brengen nieuwe mogelijkheden, zo geeft Richard aan: “We kijken nu bijvoorbeeld ook naar duurhuurders, hoe gaan we met hen om nu en in de toekomst? We blijven onderzoek doen naar hoe we onszelf kunnen verbeteren.”