Terug

NIBC Direct geeft investeerders een (t)huis

Hypotheek Huizen Water

In 2015 lanceerde NIBC Direct als eerste geldverstrekker de Investeringshypotheek, het bleek een gat in de markt. Je vermogen stallen op een spaarrekening, dat is al lang niet meer de meest rendabele optie. Investeren in stenen geeft daarentegen dan een heel ander perspectief. Toch zijn er zaken waar je rekening mee moet houden en die je goed van tevoren moet bedenken voordat je een ‘huisbaas’ wordt. De bevlogen Edwin en Marco delen met zichtbaar enthousiasme hun visie op de investeerdersmarkt, de toekomst, de voordelen maar ook de haken en ogen van het investeren in een pand.

Let’s say hi

Marco en Edwin zijn ware boegbeelden binnen NIBC Direct en samen nemen ze niet alleen een berg aan enthousiasme, maar ook aan ervaring mee. Marco: “Ik begon bij NIBC Direct in 2014. Eerst heb ik ruim 3 jaar gewerkt bij Overrules (red. de Hypotheekdesk), toen de overstap gemaakt naar Sales waar ik aan de slag ging als accountmanager.” Marco draait al heel wat jaartjes mee in het vak en heeft onder andere 9 jaar bij Quion gewerkt als acceptant. Marco: “Ik denk dat het echt een meerwaarde is dat ik inhoudelijk heel goed op de hoogte ben. Ik heb veel kennis over waar je tegen aan kunt lopen in een acceptatieproces, maar ook hoe de dagelijkse wereld van een hypotheekadviseur eruitziet.” Edwin heeft een vergelijkbaar traject afgelegd en werkt nu ruim 1,5 jaar bij NIBC Direct als accountmanager. Edwin: “Een groot deel van mijn carrière had ik al vaak contact met NIBC Direct, zeker in de 5 jaar dat ik werkte bij FlexFront. Toen ik de mogelijkheid kreeg om aan de slag te gaan bij NIBC Direct was dat dan ook een kans die ik graag wilde grijpen. Ik heb het hier erg naar m’n zin.” Waar krijgen de heren energie van? Zowel Marco als Edwin geven aan dat het voor elkaar boksen van ingewikkelde uitdagingen hen veel energie geeft. Marco: “Als ik een hypotheekadviseur aan de lijn heb met een ingewikkelde case die hij of zij bij een andere geldverstrekker niet kwijt kan dan vind ik het echt leuk om me daarin vast te bijten. Als het dan lukt, ja daar krijg ik echt een boost van!” Edwin: “Ja, iemand blij maken is gewoon leuk, maar ook met een hypotheekadviseur een goede band opbouwen, dat het voelt alsof je collega’s bent, geeft me enorm veel energie.

Investeren kun je leren

Voor wie is de NIBC Direct Investeringshypotheek een passende oplossing? Marco: “De doelgroep die wij in eerste instantie voor ogen hadden zijn de ouders die voor hun kinderen bijvoorbeeld een appartement wilden kopen zodat die kunnen studeren in een andere stad.” Dat was toen het uitgangspunt, maar we zien dat de investeerdersdoelgroep flink is gegroeid. Edwin: “Geld op je spaarrekening is echt niet meer rendabel dus ook voor meer vermogende personen zien we dat het investeren in panden erg interessant is. Daarnaast zien we dat mensen met een pensioengat woningen verhuren om dit gat te dichten.

Wat maakt de NIBC Direct Investeringshypotheek de moeite waard? Marco: “We hebben net twee optimalisaties doorgevoerd in ons beleid en hier gaan we in de toekomst op voortborduren om een nog scherpere aansluiting te vinden met de markt. Maar wat ons echt onderscheidt, is hoe we met de klant meedenken. Daar zijn we sterk in en dat is bij een Investeringshypotheek vaak nodig. We doen het echt samen.” Edwin: “We bekijken elke aanvraag op individuele basis en duiken er helemaal in, er is vaak meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Daarin zijn we echt uniek.

Hypotheek Flat Rood Balkons

Advies is key

Bezint eer ge begint… dat geldt ook voor een Investeringshypotheek, want weet dat bij de verhuur van een pand ook verantwoordelijkheden horen. “Als de afvoer kapotgaat dan kan je ook om 23.00 uur gebeld worden om te komen kijken, dat moet je je wel beseffen”, aldus Marco. Goed advies inwinnen is cruciaal. Edwin: “Laat je goed adviseren over je financiële situatie, de lasten van je eigen woning tellen ook gewoon mee in je totale last en dat vergeten mensen wel eens. En denk goed na over de toekomst, wat als een huurcontract over 2 jaar afloopt? Kortom, romantiseer het niet, blijf realistisch en laat je vooral heel goed voorlichten door een deskundige!

Een blik vooruit

De overdrachtsbelasting voor investeerders is gestegen naar 8% om starters meer ruimte te geven op de woningmarkt, toch zien Edwin en Marco geen aanstaande daling voor de Investeringshypotheek. “De krapte op de woningmarkt is immens en de spaarrentes historisch laag net als de hypotheekrentes. Dit is nog steeds een gouden tijd om te investeren in stenen.

Meer weten over de NIBC Direct Investeringshypotheek? Bekijk dan de productkaart en de algemene voorwaarden voor alle details. Direct berekenen wat uw klant kan lenen voor de NIBC Direct Investeringshypotheek? Gebruik de rekentool nu en u weet het meteen.

De voordelen van de NIBC Direct Investeringshypotheek op een rij:

  • Maximaal 50% van de marktwaarde in verhuurde staat is aflossingsvrij
  • Alles boven de 50% van de marktwaarde in verhuurde staat moet in 30 jaar lineair worden afgelost of
  • Alles boven de 50% van de marktwaarde in verhuurde staat moet in 10 jaar annuïtair worden afgelost
  • Maximum verstrekking: 75% van de marktwaarde in verhuurde staat
  • Economische looptijd is maximaal 30 jaar
  • Nieuwbouw mogelijk
  • Taxatierapport gevalideerd door het NWWI
  • Bouwdepot mogelijk voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw met een maximum doorlooptijd van 12 maanden (bestaande bouw) en 24 maanden (nieuwbouw)

Onze experts, jouw team

NIBC Direct is een verlengstuk van jouw team. Als hypotheekadviseur heb je een deskundig aanspreekpunt met jarenlange ervaring die voor jou klaar staat.