Terug

Net even anders, is voor ons heel gewoon

Hypotheek Verkocht Bord

Droomhuis gevonden

Doelgroepen als expats en senioren zijn al jaren meer dan welkom voor een hypotheek bij NIBC Direct. Ook helpen we klanten met hypotheekoplossingen die net een tikkie anders zijn. En dat opent deuren! Soms lijkt een aanvraag net even wat anders, maar voor NIBC Direct is dat heel gewoon.

Zo ook voor het stel Lucas (59) en Sandra (53)*. Zij waren al meer dan een jaar op zoek naar een volgende woning, drie keer visten zij achter het net in de overspannen woningmarkt. Toen zij eind november 2021 hun droomhuis op Funda zagen twijfelden ze dan ook geen moment. Direct werd er een bezichtiging afgesproken. Deze was succesvol en het stel ging dezelfde week nog over tot een bod. Lucas en Sandra kochten hun droomhuis voor 800.000 euro zonder voorbehoud van financiering. Na de bijkomende kosten kwamen ze uit op een totale financieringsbehoefte van 824.000 euro.

Het financiële plaatje

Tijd om een bezoek te brengen aan hun adviseur. Na volledige inventarisatie van de adviseur bleek echter dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend was dat de woning van hen ging worden. Lucas is ZZP’er en voor zijn werk als consultant is het belangrijk dat hij een goede auto heeft. Een aantal jaar geleden heeft hij een nieuwe auto gekocht en heeft hiervoor een persoonlijke lening afgesloten welke geregistreerd staat in het BKR register. Wat bleek, Lucas moest nog 10.000 euro betalen aan de kredietverstrekker.

 

Financieel overzicht  
Nieuwe woning incl. bijkomende kosten € 824.000,-
Waarde bestaande woning € 600.000,-
Hypotheek bestaande woning € 490.000,-
BKR-registratie € 10.000,-
Spaargeld € 24.000,-

100% overbruggen

Lucas en Sandra betalen van hun spaargeld de 24.000 euro bijkomende kosten. Hun huidige woning is nog niet verkocht, zij kunnen daarom een overbruggingskrediet krijgen van 98.000 euro ((600.000 - 2%) - 600.000 = 12.000. 588.000 - 490.000 = 98.000). * 2% verkoopkosten of zoveel minder als aangetoond voor verkoopkosten in mindering op 100%.
Bij NIBC Direct kan je namelijk tot 100% overbruggen wanneer de huidige woning nog niet is verkocht. De netto financieringsbehoefte van Lucas en Sandra komt hiermee op 702.000 euro.

 

Los direct het krediet af

De persoonlijke lening van Lucas zat hen in de weg, want hierdoor konden ze niet dit bedrag lenen. Ze hadden gedacht dat het krediet niet afgelost kon worden met een hypotheek, maar bij NIBC Direct kan dat juist wel! Lucas en Sandra kunnen op basis van hun inkomen 712.000 euro lenen. Zo kan het autokrediet afgelost worden bij de notaris en hoeft dit niet meegenomen te worden in de inkomenstoets.

Stel In Keuken Maakt Ontbijt

Het effect van NIBC Direct

Continue vooruitkijken en verbeteren. Daar staan we voor. En daar passen we ons beleid op aan. Niet alleen zorgen wij voor hypotheekoplossingen die passen bij niet-standaard doelgroepen, ook bieden we hypotheekoplossingen specifiek afgestemd op de wensen van de klant:

 

*Om privacy te waarborgen zijn de namen fictief