Terug

Maatwerk opent deuren

Hypotheek Verkocht Bord

Droomhuis gevonden

Soms is een klantsituatie complex of valt de klant net buiten de standaard kaders. Een hypotheekoplossing kan dan best ver weg lijken. Zo ook voor het stel Lucas (59) en Sandra (53)*. Zij waren al meer dan een jaar op zoek naar een nieuwe woning, drie keer visten zij achter het net in de overspannen woningmarkt. Toen zij eind november 2021 hun droomhuis op Funda zagen twijfelden ze dan ook geen moment. Direct werd er een bezichtiging afgesproken. Deze was succesvol en het stel ging dezelfde week nog over tot een bod. Lucas en Sandra kochten hun droomhuis voor 800.000 euro zonder voorbehoud van financiering. Na de bijkomende kosten kwamen ze uit op een totale financieringsbehoefte van 824.000 euro.

Het financiële plaatje

Tijd om een bezoek te brengen aan hun adviseur. Na volledige inventarisatie van de adviseur bleek echter dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend was dat de woning van hen ging worden. Lucas is ZZP’er en voor zijn werk als consultant is het belangrijk dat hij een goede auto heeft. Een aantal jaar geleden heeft hij een nieuwe auto gekocht en heeft hiervoor een persoonlijke lening afgesloten welke geregistreerd staat in het BKR register. Wat bleek, Lucas moest nog 10.000 euro betalen aan de kredietverstrekker.

 

Financieel overzicht  
Nieuwe woning incl. bijkomende kosten € 824.000,-
Waarde bestaande woning € 600.000,-
Hypotheek bestaande woning € 490.000,-
BKR-registratie € 10.000,-
Spaargeld € 24.000,-

Lucas en Sandra betalen van hun spaargeld de 24.000 euro bijkomende kosten. Hun huidige woning is nog niet verkocht, zij kunnen daarom een overbruggingskrediet krijgen van 25.000 euro (98% * 600.000- 490.000). De netto financieringsbehoefte van Lucas en Sandra komt hiermee op 375.000 euro. Helaas liepen Lucas en Sandra toen helemaal vast. Op basis van hun gezamenlijk inkomen was het namelijk niet mogelijk om de 375.000 euro te lenen. De persoonlijke lening van Lucas zat hen in de weg. U kunt zich voorstellen dat Lucas en Sandra flink in onzekerheid zaten, zeker gezien het feit dat er geen ontbindende voorwaarden waren afgesproken.

Stel In Keuken Maakt Ontbijt

Maatwerk opent deuren

Gelukkig is er soms meer mogelijk dan op het eerste oog lijkt. De adviseur van Lucas en Sandra heeft de case voorgelegd aan de NIBC Direct hypotheekdesk. Als het beschikbare overbruggingskrediet zou worden opgehoogd met 10.000 euro dan kon Lucas zijn persoonlijke lening aflossen en was het stel uit de brand. De NIBC Direct Hypotheekdesk en de adviseur gingen grondig aan de slag met het bestuderen van de case. Zij kwamen tot de conclusie dan het verantwoord was om het overbruggingskrediet met 10.000 euro op te hogen. De huidige woning stond immers in een populaire Rotterdamse wijk en zou hoogstwaarschijnlijk snel verkocht worden. Lucas kon na de ophoging zijn persoonlijke lening aflossen. Op deze wijze kon het stel wél de gewenste hypotheek afsluiten. En zo kreeg het stel een gelukkige start van 2022 in hun prachtige droomhuis.

NIBC Direct

NIBC Direct biedt uniek maatwerk. Niet alleen zorgen wij voor hypotheekoplossingen die passen bij niet-standaard doelgroepen, ook bieden we hypotheekoplossingen specifiek afgestemd op de wensen van de klant.  NIBC Direct bekijkt elke individuele aanvraag, wij luisteren naar het verhaal achter de aanvrager. Samen met de adviseur zoeken we naar een oplossing en zo kunnen wij mensen zoals Lucas en Sandra helpen. Komt u een klantsituatie tegen die complex of afwijkend is? Daag ons dan uit, wij staan voor u klaar!

Meer informatie over onze maatwerk oplossingen of luister de laatste aflevering van onze podcast Onroerend Goed over maatwerk. U kunt ons natuurlijk ook altijd op 070 342 5000 of een email sturen naar hypotheken@nibc.com.

*Om privacy te waarborgen zijn de namen fictief