Terug

Investeren als alternatief voor sparen

Edwin Berrevoet

Vandaag interview ik Edwin Berrevoet. Edwin heeft vele interesses en hobby’s maar boven alles is hij een bevlogen, ambitieuze accountmanager die elke dag met passie intermediairs bedient in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Utrecht en gedeeltelijk Gelderland. Vandaag geeft hij zijn visie op de NIBC Direct Investeringshypotheek. Hoe staan investeerders er anno nu voor? Welke keuzes hebben zij en wat zijn belangrijke aspecten om mee te wegen als het gaat om het investeren in een pand voor de verhuur? Lees het nu en laat je verrassen.

Even voorstellen

Eind 2019 vond Edwin zijn weg naar NIBC Direct. Na bijna 5 jaar bij FlexFront gewerkt te hebben vanuit een salesfunctie was het tijd voor een nieuwe uitdaging. “NIBC Direct kende ik al sinds eind jaren 90 en ook toen al was de huidige Think Yes mentaliteit sterk aanwezig. Deze mentaliteit stroomt bij mijzelf ook sterk door de aderen, dus dat was een goede match. Wij als geldverstrekker moeten er immers samen met de adviseur voor zorgen dat de klantreis om een hypotheek te krijgen een feestje is en geen ellenlang traject met allerlei hobbels en aanvullende documenten!”

Consumenten op een snelle en correcte wijze aan een hypotheek helpen is dan ook precies waar Edwin energie van krijgt. “Het geeft zo’n boost om te werken op een plek waar continu wordt gewerkt aan optimale producten, voorwaarden en processen. Voor mij is vooruitgang, zowel zakelijk als privé, de motor voor mijn energie. Vooruitgang houdt alles spannend.”

Edwin is duidelijk trots op NIBC Direct. “Het is een organisatie van een mooi formaat, ik ken al mijn collega’s. Persoonlijke aandacht staat zowel intern als naar buiten toe bij ons centraal. Je kunt goed het grote geheel blijven overzien. Daarnaast zijn de mensen gewoon leuk. Gedreven, gemotiveerd en ook nog eens heel gezellig.”

De NIBC Direct Investeringshypotheek

Voor wie is de NIBC Direct Investeringshypotheek geschikt? Edwin geeft aan dat de NIBC Direct Investeringshypotheek is ontstaan uit een duidelijke vraag vanuit onze spaarklanten. “Door de dalende spaarrentes kregen wij steeds vaker de vraag welke alternatieven er waren voor sparen. De spaarklanten gaven ons, door deze vraag te stellen, het zetje in de juiste richting en zo is de NIBC Direct Investeringshypotheek geboren. Een sterk alternatief voor sparen en vrij toegankelijk voor consumenten. Naast de NIBC Direct Investeringshypotheek hebben we de NIBC Direct Vastgoedhypotheek, die is bedoeld voor de professionele investeerder.”

Beide NIBC Direct proposities zijn erg succesvol, toch is een investeringshypotheek niet voor iedereen geschikt. “Je moet van tevoren heel goed nadenken en je laten adviseren, weeg goed af of het iets voor jou is.” Bij het verhuren van een pand komen ook verantwoordelijkheden kijken. “Huurders kunnen voor onverwachtse problemen komen te staan, je hebt dan een zorgplicht als verhuurder. Ga goed voor jezelf na of je dat wilt en of je ook genoeg financiële ruimte hebt voor bijvoorbeeld onderhoud. Daarnaast moet het duidelijk zijn dat je je vermogen voor langere tijd moet kunnen missen. Als je een spaarrekening hebt dan kun je er vandaag nog bij en dat ligt bij een pand anders.”

Dan toch maar je geld in een oude sok bewaren? “Haha dat kan natuurlijk altijd, maar met een pand in de verhuur maak je waarschijnlijk toch echt meer rendement! Aan de ene kant heb je het rendement op lange termijn en aan de andere kant ook het maandelijkse rendement. Daarnaast is het een uitstekend wapen tegen inflatie.”

Hypotheek Kubuswoning Hoek

Hoe biedt NIBC Direct investeerders een (t)huis?

“Ik denk dat de productspecificaties niet per se het verschil maken. Waar we in uitblinken is de hoeveelheid kennis en kunde die hier aanwezig is. Wij zijn ervaren specialisten en kunnen zowel adviseurs als consumenten een gedegen en persoonlijk advies geven. We staan altijd klaar om mee te denken.” En dat is niet het enige voordeel. Bij NIBC Direct kun je erop rekenen dat er op individuele basis gekeken wordt naar je dossier. We duiken erin en gaan op zoek naar mogelijkheden. We wegen alle facetten mee, er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Een blik vooruit

De krapte op de huizenmarkt is een feit en here to stay. In ieder geval nog voor een langere tijd. “De woningmarkt is op hol geslagen. Die trend was al ingezet, maar heeft door corona wel echt een vlucht genomen. De prijzen staan onder druk.” Een goed pand aantrekken is hierdoor uitdagender geworden, toch is dit helemaal geen slecht moment om in te stappen. “Er worden ook hogere huren gevraagd en de hypotheekrente is nog steeds bijzonder laag wat de betaalbaarheid ten goede komt. Er is veel gespaard tijdens corona, daarom is nu misschien wel het uitgelezen moment om te investeren.”

Wij blijven bij NIBC Direct in ieder geval hard aan de weg timmeren om investeerders een nog beter (t)huis te geven, toch kijken we stiekem ook even terug. “We hebben met de NIBC Direct Investeringshypotheek en de NIBC Direct Vastgoedhypotheek een heel nieuwe impuls weten te geven aan de verhuurmarkt, daar waar eerst bijna geen mogelijkheden waren hebben wij deuren gecreëerd.” Daar mogen we best trots op zijn!

Onze experts, jouw team

NIBC Direct is een verlengstuk van jouw team. Als hypotheekadviseur heb je een deskundig aanspreekpunt met jarenlange ervaring die voor jou klaar staat.