Terug

Maatwerk opent deuren

Hypotheek Woningen Rij En Straat

Droomhuis gevonden

Het aankopen van een nieuwe woning is voor veel mensen een grote stap. Bij doorstromers komt hierbij in veel gevallen ook een overbruggingshypotheek bij kijken. Maar wat nou als een 100% overbrugging noodzakelijk is en niet blijkt te passen binnen het beleid van de geldverstrekker waardoor er een te kort bij de financiering ontstaat? Bij NIBC Direct sluiten hier niet altijd de deuren, maar gaan we samen opzoek naar de mogelijkheden.

Bij Laura (47) en haar kinderen was dit ook het geval. Ze hadden een woning in het centrum van Utrecht. Deze al komend jaar gesloopt worden door de Gemeente Utrecht. Laura heeft al een verkoopakte ontvangen van de gemeente, maar deze is nog niet ondertekent door de Gemeente Utrecht omdat het eerst nog langs de gemeenteraad moet. Een verkoopakte dient echter door beide partijen te zijn ondertekend bij NIBC Direct, een alternatief is het aanleveren van een gevalideerd taxatierapport. Gezien de wens van Laura om snel te passeren en de bijkomende kosten van een gevalideerd taxatierapport, vragen Laura en haar adviseur raad bij de hypotheekdesk van NIBC Direct.

Financieel overzicht Lucas en Sandra

Nieuwe woning incl. bijkomende kosten

€625.000,-

Getaxeerde waarde van de nieuwe woning

€610.000,-

Waarde bestaande woning

€521.000,-

Krediet (welke vanuit de OVB wordt ingelost)

€50.000,-

Gewenste lening

€163.315,-

 • Financieel overzicht Lucas en Sandra

  Nieuwe woning incl. bijkomende kosten

  Getaxeerde waarde van de nieuwe woning

  Waarde bestaande woning

  Krediet (welke vanuit de OVB wordt ingelost)

  Gewenste lening

NIBC Direct voegt daad bij woord

Zonder de 100% overbrugging kan Laura de nieuwe woning helaas niet aankopen. En daarbij is haar woning ‘officieel’ nog niet verkocht aangezien de Gemeente Utrecht als verkopende partij de verkoopakte nog niet heeft ondertekent. Op basis van alle aangeleverde correspondentie tussen de Gemeente Utrecht en Laura, wat vooraf is gegaan aan het opstellen van de verkoopakte, blijkt duidelijk dat het tekenen door de Gemeente Utrecht een formaliteit betreft. Op basis van deze aangeleverde correspondentie accepteert NIBC Direct de verkoopakte alsnog ondanks dat de Gemeente Utrecht deze nog dient te ondertekenen.

Stel In Keuken Maakt Ontbijt

Vervolgens blijkt er op het moment van de eerste beoordeling dat Laura tijdelijk bij haar nieuwe vriend woont met haar kinderen in zijn knusse maar kleine huurwoning. Laura gaat samen met haar kinderen en vriend in de nieuwe koopwoning wonen. De ruimte van de huurwoning is beperkt, daarom wil Laura zo snel mogelijk de nieuwe woning aankopen. Via notarisinstructie wordt er tijdens het passeren van de akte een ontruimingsverklaring door Laura en haar vriend ondertekend.

NIBC Direct

NIBC Direct biedt uniek maatwerk. Niet alleen zorgen wij voor hypotheekoplossingen die passen bij niet-standaard doelgroepen, ook bieden we hypotheekoplossingen specifiek afgestemd op de wensen van de klant.  NIBC Direct bekijkt elke individuele aanvraag, wij luisteren naar het verhaal achter de aanvrager. Samen met de adviseur zoeken we naar een oplossing en zo kunnen wij mensen zoals Laura helpen. Komt u een klantsituatie tegen die complex of afwijkend is? Daag ons dan uit, wij staan voor u klaar!

Meer informatie over onze maatwerk oplossingen of luister de laatste aflevering van onze podcast Onroerend Goed over maatwerk. U kunt ons natuurlijk ook altijd op 070 342 5000 of een email sturen naar hypotheken@nibc.com.

*Om privacy te waarborgen zijn de namen fictief