Terug

Bijzondere doelgroepen zijn bij NIBC Direct heel normaal

NIBC 10

Bij ons zijn bijzondere doelgroepen heel normaal, of beter gezegd, bij NIBC Direct is iedereen bijzonder! Vandaag sprak ik uitgebreid met Maarten en Ronald over waarom NIBC Direct het belangrijk vindt om ook afwijkende doelgroepen goed te bedienen. Lees het interview nu en kom erachter hoe we het ook voor bijzondere doelgroepen graag makkelijker maken.

Aangenaam

Aan mij hoeven de heren zich niet meer voor te stellen, aan u de lezer natuurlijk wel. Maarten is productmanager en verantwoordelijk voor de NIBC Direct proposities. Van idee tot beleid, de wet- en regelgeving, systemen en alles wat ertussen zit. Maarten is the man for the job. Ronald is salesmanager en de ogen en oren ‘naar buiten’. Ronald heeft feilloze voelsprieten voor wat er leeft in de markt. “Maarten en ik trekken samen op als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe proposities. Ik vertegenwoordig de markt en hij de interne mogelijkheden, samen komen we zo tot vernieuwende oplossingen.” Die nauwe samenwerking en korte lijnen is heel prettig werken. Maarten: “De korte lijnen bij NIBC Direct geeft de mogelijkheid om snel te schakelen, er zijn hier geen dikke lagen management. Sales en ik staan in continu contact en dat werpt zijn vruchten af.” Ronald: “Je kent de meeste mensen goed en doordat we een vrij kleine bank zijn kun je echt iets bijdragen, je ziet meteen resultaat van je werk. En ja, je wordt flink uitgedaagd maar de sfeer is gewoon geweldig. Een goede combinatie van elkaar pushen en helpen.”

Twee enthousiaste collega’s kan ik wel stellen. Waar de mannen energie van krijgen? Ronald: “Als ik een adviseur echt kan helpen, zeker als het in eerste instantie niet mogelijk lijkt.” Maarten geeft aan: “Kijken naar de mogelijkheden, de Think Yes mentaliteit. Die zie je overal terug. Als ik een idee wil uitrollen dan krijg ik daar ook alle ruimte voor. Het meest gelukkig word ik dan natuurlijk als het ook echt een groot succes is!”

Hoe het ooit begon

Ik denk nog vaak aan hoe het ooit begon… Wist u dat NIBC Direct startte als een ‘rechttoe rechtaan’ hypotheekverstrekker? We waren de eerste periode zelfs geheel NHG geörienteerd al kwam daar al snel verandering in. “Door de steeds strenger wordende regelgeving vielen steeds meer doelgroepen tussen wal en schip. We kregen steeds meer signalen uit de markt dat er doelgroepen waren die niet goed bediend konden worden, terwijl daar in financieel opzicht of vanuit klantbelang geen reden voor was.” aldus Maarten. NIBC Direct heeft vanuit deze marktgeluiden de verschuiving gemaakt naar de bediening van (ook) bijzondere doelgroepen. En zo werd bijzonder al snel heel gewoon.

Expats

Expats, een doelgroep die niet meer weg te denken is. Zeker niet in de hometown van NIBC Direct, Den Haag. Ook in andere grote steden zoals Amsterdam en Eindhoven is het aantal expats nog altijd aan het toenemen. Door het open karakter en de groeiende technologiemarkt is Nederland een aantrekkelijk expatland. Onze regeling voor expats is dan ook ruim. Ronald: “Wij vinden expats belangrijk en dit is terug te zien in ons beleid. Voor personen buiten de EU hanteren we een marktwaarde van 95% en dat bij slechts 6 maanden in Nederland te wonen en werken. Daarnaast hebben we een bijzonder scherpe rente op de -voor expats belangrijke- 10 jaars termijn. Zij zoeken steeds naar het optimum van horizon v.s. leencapaciteit.” Lees hier meer over onze Expat propositie.

Aktetas In Hand

Senioren

Een andere grote en niet-meer-weg-te-denken doelgroep. Met de toenemende vergrijzing neemt ook de omvang en dus de focus op deze doelgroep toe. Maarten: “We zien dat deze doelgroep behoefte heeft aan meer leefgenot, meer vrij besteedbaar geld en hier spelen wij op in.” Ronald: “Bij zuiver oversluiten kijken wij naar de bruto last, als deze met 10% verlaagd kan worden dan staan wij een 20% hogere maandlast toe. Zo bespaart men gemakkelijk veel geld. Dat is meedenken en inspelen op de wensen van de doelgroep.” Daarnaast hanteren we de NHG Senioren Norm; tot de AOW-leeftijd wordt er regulier getoetst, vanaf de AOW-leeftijd op werkelijke last tot een marktwaarde van 80%. Dit doen we ook voor senioren zonder NHG. Maarten: “We zijn momenteel druk bezig de Seniorenpropositie en hiermee dus de marktpositie van deze doelgroep nog verder te verbeteren, coming soon!” Lees hier meer over hoe NIBC Direct Senioren bedient.

Kangoeroewoning

Kangoeroewoning in het kort: 2 woonunits op 1 terrein bedoelt om bijvoorbeeld mantelzorg te verlenen aan je ouders of een pand dat geschikt is voor dubbele bewoning. Deze situatie zien we steeds vaker voorbijkomen, de zogenaamde participatiemaatschappij laat zich goed zien. Ronald: “Zeker buiten de randstad waar minder verzorgingstehuizen dichtbij zitten, maar waar er wel ruimte beschikbaar is zien we het aantal kangoeroewoningen stijgen.” Het blijft natuurlijk een nichemarkt, maar de groei zit er zeker in. Ouderen kunnen zo langer thuiswonen, in dit geval dus bij hun kinderen op het terrein. Hoe NIBC Direct dit aanpakt? Ronald: “Deze constructies zijn toekomst-proof want vaak zien we dat de kinderen op de ouders ‘letten’, maar ook de ouders vaak op de kleinkinderen. Wij als NIBC Direct rekenen voor de verstrekking van een dergelijke hypotheek met meer dan de reguliere 2 inkomens. We toetsen zelfs tot 4 inkomens en dat is vrij uniek. We vinden het belangrijk om deze doelgroep ook goed te kunnen bedienen.”

Onze experts, jouw team

NIBC Direct is een verlengstuk van jouw team. Als hypotheekadviseur heb je een deskundig aanspreekpunt met jarenlange ervaring die voor jou klaar staat.